Kesä ja talvi sopivat erinomaisesti Muotkatunturin erämaa-alueeseen ja koko Pohjois-Lappiin tutustumiseen kaikessa komeudessaan. Jokainen ajanjakso tarjoaa erilaisia etuja, jotka vaihtelee kauden aikana säilyttäen samalla näiden tilojen taikaa, villieläimiä, taivaan värejä ja revontulia sekä tietysti ”ruskan”, arktisen syksyn, värejä.

Talvella matkoja tehdään joulukuusta huhtikuun puoliväliin, jotta varmistetaan parhaat lumiolosuhteet ja revontulien taika. Tammikuusta alkaen päivät ovat lyhyempiä ja kylmempiä, mutta ne tarjoavat aivan ainutlaatuisia taivaan värejä ja tyypillisiä lumen peittämiä Lapin maisemia. Helmikuun puolivälistä alkaen päivät pitenevät ja kelit lämpenevät, mikä lisää yleistä mukavuutta.

Kesällä matkat alkavat kesäkuusta, jolloin keskiyön aurinko valaisee maisemat aina elokuun puoliväliin asti. Syyskuussa yö tulee takaisin, kun järvissä heijastuvat ”kaksinkertaiset revontulet”! Se on myös aikaa, jolloin voit tarkkailla tuhansia värejä ”ruska”-maisemissa, joissa porot kulkevat upeine sarvineen.