Kesällä ja talvella Inarin alueella on paljon tyypillisiä paikallisia tapahtumia, joiden avulla matkailijat voivat tutustua paikalliseen kulttuuriin ja osallistua, kuten porokilpailuun, saamelaisten päivään tai Water Crossiin. Muotkan Ruoktun erityisvieraille ehdotamme myös paikallisten tapahtumien, kuten seisovien koirien kilpailuiden tai metsästyksen, ulkoilmaurheilun sekä taide- ja kulttuurinäyttelyiden seuraamista tai niihin osallistumista.

Talvikaudella voit tutustua alueeseen tyypillisten paikallisten aktiviteettien, kuten hiihtämisen, lumikenkäilyn tai moottorikelkkailun avulla. Lisäksi tapaamalla ystävällisiä paikallisia poromiehiä voit uppoutua paikalliseen kulttuuriin ja elämään samalla, kun tarkkailet näitä kiehtovia eläimiä läheltä niiden luonnollisessa elinympäristössä.

Packrafti vaelluksella voit tutkia erämaata ja tuntea vapauden tunnetta. Packraft on kevyt puhallettava vene. Muotka on myös todellinen paratiisi marjastuksen, sienestyksen, kalastuksen ja metsästyksen harrastajille.