Tietoa meistä2024-03-06T13:18:57+00:00

Keitä me olemme?

Tietoa meistä

Lue lisää meistä ja Muotkan Ruoktusta

Lue lisää meistä ja Muotkan Ruoktusta

Muotkan Ruoktulla on jo puoli vuosisataa historiaa

Inarin alueen pohjoisosassa, Pohjois-Lapissa, Peltojoen rannalla, luonnon keskellä sijaitsee kaunis Tunturikylä Muotkan Ruoktu, Tunturikylän majatalo, jota karismaattinen poromies Hans Niittyvuopio ja hänen saamelaisperheensä ovat johtaneet vuodesta 1967.

Yli 50 vuoden ajan se on ollut tärkeä Muotkatunturin alueen matkailijoille, joille on tärkeää rauhallinen sijainti.

Syksyllä 2023 92-vuotias Hans luovutti virallisesti meille tämän paikan. Hans valitsi meidät arvojemme, matkustusfilosofiamme takia ja siksi, että haluamme säilyttää Muotkan Ruoktun perinteikkäänä ja aitona paikkana.

”Valitsin teidät, koska filosofianne ja halunne säilyttää paikan historia ja aitous kiehtoi minua. Pysyn rinnallanne ja autan meitä käynnistämään hienon seikkailun Muotkan Ruoktussa.”

Pidämme intohimoisesti huolta vieraistamme –

Omistajina haluamme tarjota asiakkaillemme erinomaista palvelua ja vieraanvaraisuutta. Huolehdimme heidän oleskelunsa jokaisesta yksityiskohdasta ja haluamme toivottaa heidät tervetulleiksi Muotkan Ruoktuun. Asiakkaamme voivat aistia aidon halumme tehdä heidän oleskelustaan nautinnollista. Olemme ylpeitä työstämme, ja se näkyy asiakkaidemme tyytyväisyytenä.

Kinga & Kevin

Kinga

Olen Kinga, puolalainen, intohimoinen seikkailija, arktinen opas, elämänvalmentaja ja ulkoilun ehdoton rakastaja. Uskon, että luonnonläheisyys ja inhimillinen synergia tekevät elämästä kiehtovan matkan. Muotkan Ruoktussa asuminen ja ainutlaatuisen toiminnan järjestäminen antaa minulle mahdollisuuden toteuttaa tätä uskomusta!

Lapissa asuminen tekee jokaisesta päivästä seikkailun – koskaan ei tiedä, mitä seuraava auringonnousu tuo tullessaan. Joskus se tarjoaa aivan käsittämättömiä näkymiä uskomattomine väreineen, tilaisuuksia tavata inspiroivia ihmisiä, mutta se voi myös olla suuri oppitunti kestävyydestä ja nöyryydestä. Täällä olet osa yhteisöä, jossa kaikki voivat luottaa toisiinsa.

Vieraiden vastaanottaminen Muotkaan, sen sielun ja historian jakaminen, on meille etuoikeus. Elinikäisten elämysten luominen vieraillemme osana Munay Experiencea on paras palkintoni, ja se on kaikkien niiden ponnistelujen ja luovuuden arvoista, joita vaaditaan, jotta jokaisesta matkasta tulisi ainutlaatuinen.

Kevin

Olen Kevin, tutkimusmatkailija, intohimoinen erämaaseikkailuista ja … helikopterien lentämisestä. Rakastuin Lappiin ensimmäisen matkani aikana. Päätin asettua aloilleni matkustettuani 10 vuotta ympäri maailmaa ja käytyäni 50 maassa. Olen luonut oman matkani Pohjois-Lapin villeimmille alueille ja edistän kestävää matkailua osana Scandlap-Exploreria. Nykyään asun Muotkalla ja jaan yhdessä Kingan kanssa intohimoni ja kokemukseni vieraillemme, jotka tulevat kaikkialta maailmasta ja myös läheltä.

Kokemuksia Muotkan Ruoktussa

Muotkan Ruoktusta

Majoitus- ja ruokailupalveluiden lisäksi Muotkan Ruoktu tarjoaa talvikuukausina upeat talvimaisemat, joissa on valmiit hiihtoladut, ja kesäisin kauniita vaellusreittejä sekä lyhyille että pitkille retkille Muotkatunturin alueella. Läheinen Peltojoki ja muut läheiset joet ja järvet tarjoavat erinomaiset kalastusmahdollisuudet. Järjestämme aktiviteetteja asiakkaiden toiveiden mukaan. Ulkoiluseikkailujen ohella vieraat saavat tietoa pohjoisen elämästä, luonnosta ja poronhoidosta lähes huomaamattaan.

Vuosien varrella monet kävijät ovat ihastuneet tähän paikkaan niin paljon, että he palaavat säännöllisesti useita kertoja vuodessa nauttimaan Muotkan Ruoktun isäntien vieraanvaraisuudesta aidoissa Lapin maisemissa.

Meidän kylä – Seikkailijoiden paratiisi

Kylämme on ainutlaatuinen paikka, joka sijaitsee Muotkan Tunturin luonnonsuojelualueen sydämessä, tuntureiden, jokien ja loputtomien järvien keskellä. Täällä aika pysähtyy ja antaa tilaa seikkailuille koskemattomassa luonnossa, jossa on koskemattomia metsiä, eläimiä ja kristallinkirkasta juomakelpoista vettä.

Vieraamme kertovat usein: ”Täällä tuntee olevansa yksin maailmassa, toisessa maailmassa, ja jokainen hetki antaa meille mahdollisuuden poiketa polulta ja tutkia maisemia, jotka ovat niin erilaisia kuin muualla Lapissa tai kotimaassa! Se on kuin olisi toisella planeetalla.

Mutta Muotkan Ruoktussa ja sen toiminnassa on kyse myös ”inhimillisistä tarinoista”, joissa tuntee olevansa enemmän ystävien kuin vieraiden ihmisten joukossa. Ensisijainen tavoitteemme on tarjota intohimo seikkailuun ja paikan historiaan.

Tämä ei ole viiden tähden hotelli, vaan pikemminkin tuhannen tähden paikka. Jokainen hetki tarjoaa ainutlaatuisen kokemuksen, olipa kyseessä sitten majesteettisten revontulien tai henkeäsalpaavien maisemien lumous!

Majoitus- ja ruokailupalvelujen lisäksi Muotkan Ruoktu tarjoaa talvikuukausina upeat talvimaisemat arktisine hiihto- ja moottorikelkkareitteineen ja kesäisin kauniita vaellusreittejä sekä lyhyille että pitkille retkille Muotkatunturin alueella.

Läheinen Peltojoki ja muut läheiset joet ja järvet tarjoavat erinomaiset kalastusmahdollisuudet, ja isännät järjestävät aitoja aktiviteetteja ja retkiä asiakkaiden toiveiden mukaan. Ulkoiluseikkailujen ohella vieraat oppivat pohjoisen elämää, arktisen ekosysteemin luontoa ja poronhoitoa lähes huomaamattaan.

Muotkan ystävät!

Vuosien varrella monet kävijät ovat ihastuneet tähän paikkaan niin paljon, että he palaavat säännöllisesti useita kertoja vuodessa nauttimaan Hansin vieraanvaraisuudesta aidoissa Lapin maisemissa. Luonnollisesti vieraat solmivat myös ystävyyssuhteita keskenään tavatessaan Muotkassa.
Keväällä 1990 uskolliset asiakkaat päättivät perustaa yhdistyksen, jonka he nimesivät ”Muotkan Ruoktu Ustibat – Muotkan Ruoktun ystävät”. Yhdistyksen tehtäviin kuuluu tukea tämän tunturikylän säilyttämistä sellaisena aitona ja autenttisena kuin se on aina ollut, nykyajan muutoksista huolimatta. Vuonna 2000 yhdistyksellä on yli 100 jäsentä eri puolilta Suomea, ja ryhmä kasvaa edelleen.

Jos sinulla on kysyttävää, katso meidän FAQ.

New Owners of Muotkan Ruoktu

Published in Inarilainen-magazine "We know that people love this place" - For the new owners of Muotkan Ruoktu, tourism in Northern Lapland is now their entire life, watch the video from the fell village The triangular-shaped cabins stand in their places, and the restaurant serves award-winning reindeer stew, acclaimed as [...]

Vieraskirja

Vieraskirja

Meidän vieraskirja

Toivotamme tervetulleeksi kaikki matkustajat kaikkialta maailmasta! Heidän tyytyväisyytensä ja unohtumattomat seikkailut on meidän päätehtävämme.

Alla on joitakin viestejä meidän nettivieraskirjasta ja puisesta vieraskirjasta, joka on Muotkan Ruoktun ravintolan pöydällä!

“Wow! Where to begin… This surprise trip… What a surprise! From start to finish. Thank you for playing along to make this experience unique, authentic, magical. Meeting people like you, like you, what happiness! Generosity, happiness, sharing, professionalism. These landscapes, as sublime as they may be, are nothing without you and your desire to share them with us! A thousand thanks for trusting us in all these expeditions. What happiness! A little piece of lavy for my 40 years and a magnificent blue-orange sky almost caught by my hands during the sunset on a tunturi in Lapland… I don’t even believe I dreamt of a better gift. Bravo for this place and for everything else. Thank you thank you thank you. Forever engraved in our hearts! Long live Muotkan Ruoktu by Kevin & Kinga! ”

Fanny, France

”What an intense experience! The unexpected is here! You make us cry with happiness. You share this beautiful and magical piece of the planet with us. One word is not strong enough to express the intensity of all the emotions that pierce us. It’s our turn to wish you unlimited happiness in everything you undertake. Stay yourselves. Infinitely… Thank you!”

Myriam and Eric, France

“Few words can express the emotion felt throughout the past week. In life, there are moments that are lived but impossible to recount. I spent an extraordinary and timeless week. All thanks to you both. We will tell you often, but like the motorcycle fall, I want to be the first to write it, don’t change! Thank you, thank you, thank you and I hope to see you very soon to discover new lavu together. With all my friendship.”

Cyril, France

“It is difficult to summarize this week in a few words as it was extraordinary in every way. Coming to Muotka to find light after a dark period, we not only found light but also the little spark that warms the hearts, restores faith in humanity, and thirsts for adventure! Thank you Kevin and Kinga for sharing your little piece of paradise with us, always with a smile despite the little setbacks of this new chapter that opens for you. We keep a very special memory of this stay and already look forward to coming back to see Lapland in other seasons and especially the evolution of Camp Muotkan Ruoktu! We wish you the best, thank you for your generosity!”

Manon and Theo, France

“This place is my dream come true about Finland, or rather about Narnia. Life rarely fulfills dreams, and here’s Muotkan… I wish you success and see you soon! I will definitely come back!”

Dagmara, Poland

“An unforgettable journey. A beautiful discovery, a beautiful adventure by your side. Thank you and see you soon.”

Hani, Tahiti

“When you want something you’ve never had, you have to be ready to do things you’ve never done before! Live the adventure in Lapland at Muotkan Ruoktu!”

Johanna, New Caledonia

Usein kysytyt kysymykset

Muotkan Ruoktu

MITEN VALITSEMME YHTEISTYÖKUMPPANIMME2024-02-15T07:10:21+00:00

Työskentelemme yhteistyössä vain sellaisten kumppaneiden kanssa, jotka noudattavat matkustusfilosofiaamme kunnioittaen täysin paikallista ekosysteemiä, eläimistöä, kasvistoa ja eläimiä. Kaikki ovat paikallisia palveluntarjoajia, enimmäkseen saamelaisia, alkuperäiskansoja. Varmistamme, että toimintamme vaikutukset ympäristöön ovat mahdollisimman vähäiset ja että se auttaa kasvattamaan paikallista taloutta (oikeudenmukaisesti ja vastuullisesti).

MIKÄ ON MATKUSTUSFILOSOFIAMME2024-02-15T07:10:04+00:00

Matkustamme kiireettömästi ja kaikkien odotusten ja luonnonolosuhteiden mukaan. Meille matkailu on nautinnon, pohdinnan, virkistymisen, itsensä löytämisen ja ympäristöstä oppimisen hetki. Seikkailu on täyttymyksen lähde ja eläimistön ja kasviston tutkimista tietoisuudella ja ilolla. Se on myös hetki, jolloin voimme jakaa kokemuksia ihmisten kesken, joilla on sama matka- ja elämänfilosofia.

MIKÄ EROTTAA MEIDÄT MUISTA2024-02-15T07:09:50+00:00

Elämänfilosofiamme on elää intohimoamme ja iloita siitä, että voimme tuoda sen muiden ulottuville, joilla on sama ajattelutapa. Matkamme ovat aina kaukana turistimassoista, lähellä luontoa ja paikallista väestöä. Jokainen matka on ainutlaatuinen ja räätälöity vieraiden tarpeiden ja luonnon tarjoamien mahdollisuuksien mukaan. Matkojamme ohjaa intohimo villiä luontoa kohtaan, ihmisen ja tämän vielä niin hyvin säilyneen ekosysteemin välinen harmonia, saamelaiskulttuurin ja -arvojen sekä ympäristön kunnioittaminen ja tietoisuus sen säilyttämisen tarpeesta.

MIKSI MUOTKAN RUOKTU2024-02-15T07:09:33+00:00

Luonto, yhteys paikallisiin ihmisiin, irrottautuminen jokapäiväisestä elämästä, uppoutuminen filosofiamme ja arvojemme mukaiseen maagiseen ja yhä säilyneeseen Lapin maailmankaikkeuteen. Se on myös todellinen tilaisuus elää todellista rinnakkaiseloa kaikesta siitä, mitä muualla maailmassa voi löytää, kuunnella hiljaisuutta ja irrottautua muista matkailijoista. Se on seikkailu, jolla on pitkä historia ja joka hengittää todellista intohimoa paikallista luontoa, kulttuuria ja kiehtovia kohtaamisia kohtaan.

MIKÄ ON MUNAY MUOTKAN RUOKTU2024-02-15T07:09:13+00:00

Kylämme on ainutlaatuinen paikka, joka sijaitsee Muotkan Tunturin luonnonsuojelualueen sydämessä, Tunturivuorten, joen ja loputtomien järvien välissä niin kauas kuin silmä kantaa. Täällä aika pysähtyy ja antaa tilaa seikkailuille koskemattomassa luonnossa, jossa on koskemattomia metsiä, villieläimiä ja kristallinkirkasta juomavettä.

Vieraamme kertovat usein: ”Täällä tuntee olevansa yksin maailmassa, toisessa maailmassa, ja jokainen hetki antaa meille mahdollisuuden poiketa poluilta ja tutustua maisemiin, jotka ovat niin erilaisia kuin muualla Lapissa tai kotimaassa! Se on kuin toinen planeetta.

Mutta Muotkan Ruoktussa ja sen toiminnassa on kyse myös ”inhimillisistä tarinoista”, joissa tuntee olevansa enemmän ystävien kuin vieraiden joukossa. Intohimomme seikkailuun ja paikan historiaan ovat etusijalla.

Tämä ei ole viiden tähden hotelli, vaan pikemminkin tuhannen tähden paikka. Jokainen hetki tarjoaa ainutlaatuisen kokemuksen, olipa kyseessä sitten majesteettiset revontulet tai henkeäsalpaavat maisemat!

KENEEN OTTAA YHTEYTTÄ, JOS ON KYSYTTÄVÄÄ ENNEN VARAUSTA TAI SEN JÄLKEEN.2024-02-15T07:08:52+00:00

Ota yhteyttä Kingaan tai Keviniin Muotkan Ruoktun verkkosivuston lomakkeen kautta tai suoraan heidän puhelinnumeroihinsa.

MITEN LOGISTIIKKA TOIMII SIITÄ HETKESTÄ LÄHTIEN, KUN SAAVUT LENTOKENTÄLLE2024-02-15T07:08:37+00:00

Jos olemme sopineet, noudamme sinut suoraan lentokentältä ja viemme sinut kyläämme n. 1h 15 minuutin päässä lentokentältä.

MITEN PÄÄSEN MUOTKAN RUOKTUUN2024-02-15T07:08:18+00:00

Meille pääsee helposti autolla, bussilla tai taksilla. Löydät kaikki tiedot Ota yhteyttä -sivultamme. Tarvittaessa voit ottaa meihin suoraan yhteyttä ja varata tiimimme järjestämän kuljetuksen sillä edellytyksellä, että olemme käytettävissä.

Viikoittaisten matkojemme aikana haluamme varmistaa oleskelusi täydellisessä irrottautumisessa ilman, että sinun tarvitsee miettiä lisäkustannuksia tai paineita. Hintamme sisältävät kaikki kuljetukset lukuun ottamatta lentolippuja, joiden kustannukset jäävät sinulle tai yrityksellesi.

MINKÄLAINEN MAJOITUS ON2024-02-15T07:08:00+00:00

Vierailunne mukavuus ja samalla autenttisen kokemuksenne säilyttäminen on ensisijainen tavoitteemme. Jokainen majoituspaikka tarjoaa täydelliset olosuhteet ulkoilun jälkeiseen lepoon, lämmittelyyn ja latautumiseen. Sauna on aina käytettävissä.

MITKÄ LENTOASEMAT RANSKASSA TARJOVAT PARHAAT YHTEYDET MIKÄ ON PARAS AIKA VARATA2024-02-15T07:07:44+00:00

Toivotamme sinut tervetulleeksi Ivalon lentoasemalle Suomessa. Lentoasemalla on hyvät palvelut, mutta lennot ovat mahdollisia yleensä syyskuun puolivälistä joulukuuhun. Ole kärsivällinen ja rauhallinen, lennot avautuvat vähitellen vuodenaikojen ja linjojen mukaan. Pidämme sinut ajan tasalla sosiaalisten verkostojemme Facebookin ja Instagramin kautta, joten voit vapaasti tilata.

Pariisista voit ottaa suoran lennon tai kulkea Genevestä tai Lyonista Helsingin kautta. Jos sinulla on epäilyksiä tai olet epävarma, ota suoraan yhteyttä meihin.

OVATKO KOIRAT TERVETULLEITA2024-02-15T07:07:18+00:00

Rakastamme eläimiä ja toivotamme koirat tervetulleiksi Muotkan Ruoktuun sillä ehdolla, että ne kunnioittavat paikkaamme ja pidetään hihnassa, jotta ne eivät häiritse vaeltavia poroja ja muita eläimiä.

MILLÄ KIELILLÄ KOMMUNIKOIMME2024-02-15T07:07:04+00:00

Meillä on kansainvälinen henki, ja puhumme ranskaa, englantia, espanjaa ja puolaa. Sinulla on aina mukanasi opas, joka puhuu yhtä kielistäsi. Kerro meille etukäteen, millä kielillä voit kommunikoida aktiviteettien aikana.

MITÄ AKTIVITEETTEJA ERI VUODENAIKOINA ON TARJOLLA2024-02-15T07:06:49+00:00

Kesällä ja talvella Inarin alueella on paljon tyypillisiä paikallisia tapahtumia, joiden avulla matkailijat voivat tutustua paikalliseen kulttuuriin ja osallistua, kuten porokilpailuun, saamelaisten päivään tai Water Crossiin. Muotkan Ruoktun erityisvieraille ehdotamme myös paikallisten tapahtumien, kuten seisovien koirien kilpailuiden tai metsästyksen, ulkoilmaurheilun sekä taide- ja kulttuurinäyttelyiden seuraamista tai niihin osallistumista.

Talvikaudella voit tutustua alueeseen tyypillisten paikallisten aktiviteettien, kuten hiihtämisen, lumikenkäilyn tai moottorikelkkailun avulla. Lisäksi tapaamalla ystävällisiä paikallisia poromiehiä voit uppoutua paikalliseen kulttuuriin ja elämään samalla, kun tarkkailet näitä kiehtovia eläimiä läheltä niiden luonnollisessa elinympäristössä.

Packrafti vaelluksella voit tutkia erämaata ja tuntea vapauden tunnetta. Packraft on kevyt puhallettava vene. Muotka on myös todellinen paratiisi marjastuksen, sienestyksen, kalastuksen ja metsästyksen harrastajille.

MIKÄ EROTTAA MUOTKAN RUOKTUN TOISISTA2024-02-15T07:06:30+00:00

Uskomme, että majoittuminen luonamme on aito ja ainutlaatuinen kokemus. Jokaisella mökillä on oma historiansa ja ne toivottavat tervetulleeksi monia paikallisia ja kansainvälisiä matkailijoita, jotka rakastavat luontoa, historiaa ja syrjäisiä paikkoja. Lähes 100-vuotias ravintolamme tarjoaa paikallisia makuja ja miellyttäviä yhteisiä jaettavia hetkiä. Täällä olo on kuin toisella planeetalla, varsinkin keskiyön auringon tai maagisten revontulien alla.

MIKÄ ON PARAS AIKA VIERAILLA MUOTKAN RUOKTUSSA JA TUTUSTUA INARIN SEUTUUN2024-02-15T07:06:10+00:00

Kesä ja talvi sopivat erinomaisesti Muotkatunturin erämaa-alueeseen ja koko Pohjois-Lappiin tutustumiseen kaikessa komeudessaan. Jokainen ajanjakso tarjoaa erilaisia etuja, jotka vaihtelee kauden aikana säilyttäen samalla näiden tilojen taikaa, villieläimiä, taivaan värejä ja revontulia sekä tietysti ”ruskan”, arktisen syksyn, värejä.

Talvella matkoja tehdään joulukuusta huhtikuun puoliväliin, jotta varmistetaan parhaat lumiolosuhteet ja revontulien taika. Tammikuusta alkaen päivät ovat lyhyempiä ja kylmempiä, mutta ne tarjoavat aivan ainutlaatuisia taivaan värejä ja tyypillisiä lumen peittämiä Lapin maisemia. Helmikuun puolivälistä alkaen päivät pitenevät ja kelit lämpenevät, mikä lisää yleistä mukavuutta.

Kesällä matkat alkavat kesäkuusta, jolloin keskiyön aurinko valaisee maisemat aina elokuun puoliväliin asti. Syyskuussa yö tulee takaisin, kun järvissä heijastuvat ”kaksinkertaiset revontulet”! Se on myös aikaa, jolloin voit tarkkailla tuhansia värejä ”ruska”-maisemissa, joissa porot kulkevat upeine sarvineen.

Aktiviteetit

VARUSTEET, MAJOITUS JA OLESKELUN LOGISTIIKKA2024-02-15T07:15:18+00:00
POHDITTAVAA ENNEN TOIMINNAN JA MATKOJEN VARAAMISTA2024-02-15T07:15:02+00:00
MITEN VALMISTAUDUN2024-02-15T07:14:51+00:00
MITÄ VAATTEITA TARVITSET JA MITÄ TARVIKKEITA ME TARJOAMME2024-02-15T07:14:32+00:00

Sinun hyvinvointi ja turvallisuus ovat meille tärkeimpiä asioita. Jotta sinun ei tarvitse pakata kaikkea mukaasi ja vältät mahdolliset matkatavaroiden lisämaksut, tarjoamme talvivaatetuksen ja kengät. Myös kaikki urheiluvälineet kuuluvat hintaan.

TULEEKO MINULLA KYLMÄ2024-02-15T07:14:10+00:00

Meille on tärkeää ja on myös meidän vastuulla, että pärjäät myös kylmissä olosuhteissa. Tarjoamme sinulle laadukkaat talvivaatteet. Jos olet erityisen herkkä esimerkiksi kylmälle, meiltä löytyy myös tarvittaessa erikoisvaatetusta. Moottorikelkkaopas on koulutettu pohjoisiin olosuhteisiin ja ottaa aina huomioon turvallisuuden ja sinun hyvinvointisi.

MITÄ VAATTEITA OTAN MUKAAN2024-02-28T18:27:06+00:00

Talvella on hyvä ottaa mukaan talviurheiluvaatteet, jotka ovat ensimmäinen vaatekerros, jotka on ylläsi (housut, takki, lakki, tekninen alusasu, jota ei ole tehty puuvillasta…) Näiden lisäksi saat meiltä kylmän sään puvun, jonka avulla pysyt lämpimänä. Ota myös mukaasi tarvittavat normaalit saunavaatteet (sandaalit, uima-asu). Tässä kuvassa näet tarvittavat varusteet.

Kesällä, ota mukaasi urheiluvaatteet eri säät huomioiden ja tottakait uima-asu uimista ja saunaa varten. Sää voi vaihdella aina 30 asteen lämmöstä sateisiin ja koleisiin päiviin. Valmistaudu seikkailuun ottamalla huomioon kaikki mainitut asiat.

 

MITEN MINUN PITÄÄ VALMISTAUTUA2024-02-15T07:13:36+00:00

Valmistaudu todelliseen luontoseikkailuun. Ota mukaan kamerasi, koska sinulla on runsaasti mahdollisuuksia kokea unothumattomia hetkiä auringon noususta kuun nousuun… maagista.

ONKO AKTIVITEETIT MAHDOLLISIA KAIKILLE JA MITÄ EDELLYTYKSIÄ VAADITAAN2024-02-15T07:13:13+00:00

Jokainen hyvässä fyysisessä kunnossa oleva voi osallistua matkoille ja aktiviteetteihin. Meidän aktiviteetit ja kulkureitit on valittu niin, että ne ovat sekä mielenkiintoisia ja ”seikkalullisia”, mutta mahdollisia sukupuolesta riippumatta. Jotta ymmärrät paremmin fyysiset vaatimukset me näytämme, mitä vaaditaan.

MILLÄ VAUHDILLA KULJEMME RETKILLÄ MILLOIN ON TAUON AIKA2024-02-15T07:12:54+00:00

Meidän matkat ja aktiviteetit on sovelletaan jokaisen yksilön omaan vauhtiin. Meidän päämäärä on olla yhteydessä luontoon ja nauttia joka hetkestä. Jokainen päivä tarjoaa joustavuutta pysähtyä ja nauttia maisemista, tarkastella villiä luontoa, ottaa kuvia tai yksinkertaisesti ihmtellä maagista Suomen lappia.

MITÄ FYYSISTÄ TASOA, IKÄÄ JA PITUUTTA MONITOIMILOMAILU EDELLYTTÄÄ2024-02-15T07:12:37+00:00

Matkamme on suunniteltu siten, että ne sopivat kaikille iästä tai fyysisestä kunnosta riippumatta. Jos olet normaalissa fyysisessä kunnossa etkä tarvitse erityistä lääketieteellistä apua, matkamme sopivat sinulle. Ajattelutapa ja seikkailunhalu ohjaavat sinua. Matkanjohtajan opastuksella saat nopeasti varmuutta liikkua arktisessa ympäristössä turvallisesti.

Kuormitus voi kuitenkin vaihdella matkan tyypin mukaan. Kussakin matkassa on määritelty eri tasot, joita kannattaa harkita mieltymystesi ja fyysisen kuntosi mukaan.

Taso 1: ”Seesteisyys”, joka vaatii minimaalista vaivannäköä eikä erityisiä taitoja, pienessä ryhmässä samanhenkisiä matkailijoita. Se voi tarkoittaa lyhyen matkan kävelyä tai yksinkertaisesti uppoutumista kulttuuri- ja hyvinvointiaktiviteetteihin. Tärkeintä on uppoutua tunnelmaan ja luontoon!

Taso 2: ”Tutustu tähän” on miniseikkailu, jonka aktiviteetit eivät vaadi teknisiä taitoja ja vain pientä fyysistä ponnistelua. Sopii kaikille, jotka harrastavat säännöllisesti urheilua ja pystyvät kävelemään ja liikkumaan useita tunteja kerrallaan. Halu löytää uusia aktiviteetteja taianomaisessa Lapin ympäristössä on tärkein työkalusi.

Taso 3: ”Rajojen ylittäminen”. Tämä on todellinen seikkailu, joka sisältää kestävyysurheilutoimintoja, kuten vaeltamista, packraftingia tai koiravaljakkoajelua useiden päivien ajan. Se on haaste ja ainutlaatuinen tilaisuus uppoutua Lapin laajojen alueiden koskemattomaan luontoon. Se voi kuitenkin joskus olla vaativa sääolosuhteista riippuen (lumi, sade, tuuli).

KUINKA MONTA HENKILÖÄ VOI OSALLISTUA YHDELLE RETKELLE TAI AKTIVITEETTIIN2024-02-15T07:12:16+00:00

Me takaamme, että jokainen retki tai aktiviteetti on harmoniassa ympäröivän luonnon ja kulttuurin kanssa sekä vaalii yhteyttä/ymmärrystä osallistujien kesken. Tämän vuoksi ryhmät pidetään pienenä. Maksimimäärä on 8 henkilöä.

AKTIVITEETTIEN JA MATKOJEN VARAAMINEN2024-02-15T07:11:53+00:00

Voit ottaa meihin yhteyttä suoraan tai tehdä varauksen suoraan Muotkan Ruoktun verkkosivuilla. Jos etsit viikoittaisia majoituksia, voit siirtyä yhdelle Kingan ja Kevinin suoraan suunnittelemille pitkäaikaisille matkoille tarkoitetuista verkkosivuistamme: www.munayexperience.com monitoimimatkat www.scandlapexplorer.com moottorikelkkaretket.

Go to Top